Tudelad känsla.

En hel del av er (i alla fall av er pinscherägare) har antagligen inte gått miste om att Pinschersektionens lista för Årets arbetande hund kommit ut. Och på den står Azlan som nr 2. Nu är min känsla väldigt tudelad. Ni som hann läsa mitt bittra inlägg förra veckan vet att jag ville få vår andraplats erkänd och varför vi kunde gå miste om den. Ni som inte hann läsa det bittra inlägget, utan fick se det som kom ett par timmar senare, borde ha läst att jag inte längre var intresserad. Jag tänker inte hänga upp mig på att skiva om detta utan bara konstatera att jag är väldigt splittrad i vad jag ska tycka . . .

Eftersom jag ändå är inne på att vara tudelad kan jag likaväl fortsätta i den andan. 😉 Hade idag hyrt ridhuset som vi tränar i på söndagar för att träna på att springa banor. Enkla hoppklass 1-banor står på tur att träna på fram till debuten. Att vi kan svänga vet vi redan. Men att springa hela banor utan att göra fel det behöver vi träna på! Det passar sig ganska bra att vi körde banor som vår klubbkamrat och tillika agilitydomare Åsa Wrede ritat. Tack för dem! Lite seriösa var vi med som hade med oss visselpipa och agerade domare plus att vi tog tid. Era brydde sig inte ett dugg om visselpipa, andra människor, nummerskyltar, eller att vi tog tid. Han hade bara en sak i skallen – att köra agility!!! 😀

Började med denna bana ifrån Forsekvarn. Kommer inte ihåg i vilken ordning vi gjorde alla felen som vi gjorde. De var ganska många! 😳 Har dock för mig att vi fastnade på hinder nr 3 i första omgången. Vänsterslalom är tydligen så mycket svårare än höger. Särskilt att bromsa in så att man inte fastnar vid port 4 och måste skippa en port för att kunna fortsätta. Sedan insåg jag ganska tidigt att jag var tvungen att lämna Era i slalomet och söka mig mot hinder nr 4 om jag skulle ha en chans att hinna till nr 6. Kanske lite väl hög svårighetsgrad på slalomet för oss? Eftersom det var så mycket luft mellan hindrena var jag tvungen att springa på för att ha en chans med tanke på var vi är i vår träning nu att enda sättet jag kunde lösa det vara om jag lämnade Era i slalomet. Inte riktigt vad en klass 1-hund kanske ska klara men är man snabb så måste man kunna sådant. De gånger jag lyckades med att lämna honom fick vi till det riktigt bra mellan 3 och 10. Jäklar vad mina ben fick röra på sig! Lite rädd för att ramla måste jag säga. 🙄 Den svåraste passagen som vi hade var 10-11-12. Där fastnade vi och hade nog kunnat stå där fortfarande. Min hund har absolut ingen respekt för hopphinder!!! Rakt in med hela kroppen i hinderinfångaren! 😯 Fattar inte att han kan tycka att det är snabbaste vägen till mig? Hinder nr 11 var bara iväg enligt Era och han rev det ganska ofta. Jag vill inte, absolut inte, ha en plocke-pinn-bc!!! Visst händer det att han river när vi tränar men inte ofta. Idag plockade han pinne efter pinne. Jag hoppas verkligen att det har med det nya i att springa på sådant sätt som vi gjorde idag. Vi hade tid över när vi gjort vårt med ovanstående bana och hann med att köra nästa hoppklassbana från Forsekvarna. Och så mycket bättre den passade oss! Sekvensen 4-12 satt som gjutet! Däremot var det återigen stopp vid 13-14-15 som var desamma som ovan.

Efter dagens träningspass kan vi lätt säga att vi inte är redo för att tävla ännu. Era är grym på många saker men just nu har han inte fått möjligheten att träna på de saker som vi behöver kunna i en klass 1. Därav en tudelad känsla efter dagens träningspass. Vi nollade inte en enda gång dagens banor . . . 😦 Mest på grund av rivningar men det hände att jag drog honom förbi en tunnelingång och så klurade vi en hel del med vänsterslalomet på första banan. Nej, vi är inte redo men en bra bit på väg. Vi borde hinna bli färdiga på de 2 månader som är kvar idag. Vi borde hinna bli färdiga för att krossa alla andra på plan. Vi borde hinna bli färdiga. Borde är ett väldigt användbart ord idag. 😉

10 reaktioner på ”Tudelad känsla.

 1. Ylva

  Jag hänger inte med alls i pinschersverige och jag hann inte läsa det där inlägget utan har läst det du ersatt det med.
  Om jag vore du skulle jag försöka tänka så här. Du har en pinscher som du slitit med och tack vare ditt arbete trillar pinnarna in i massor och ni klättrar i klasserna. Den hunden, som knappt funkade i slalom för ett par år sedan. Det är du som fått er att bli så bra – för det är ni!
  Och Era är ung, ni har all tid i världen. Tänk vilken klok hundtränare du är som ser till att han är redo innan du sätter honom på startlinjen. Nu vet du vad ni har kvar att göra innan det.
  Du är grym, Josefin, glöm inte det bara för att det går både upp och ner ibland.

  1. Gud vad gullig du är Ylva!!! 😀 Tack! Min fokus ligger faktiskt på att vi är grymt bra utan några andra rosetter än dem som vi tex ska ta i helgen. Brydde mig faktiskt bara om den där löjliga tävlingen i 2 dygn! 😉 Men det verkar inte ha gått fram genom mina senaste blogginlägg. Kanske ska jag skriva det med stora bokstäver? JAG BRYR MIG INTE. Vi tävlar ju för att jag och Azlan tycker det är kul! 😀

   Man glömmer lätt bort att man har en nybörjare som det får gå upp och ner med. Det går ju oftast upp!!! :p

  1. Bara min border collie??? Fy skäms Patrik! :p Azlan sitter i starten. Era är jag inte hundra på hur jag ska ha det. Vill gärna ha båda. Fast oftast liggande. Så länge han inte får som vana att riva första hindret.

 2. Maria o Anni

  Är det någon som fattar hur JAG!!?? har det. Är någon som kommer ihåg för några inlägg sedan då Josefin skrev att Era ska sitta i starten. Det hade någon sagt (Malin med Swift) var det bästa. Sen utsåg hon mig till att vara den som skulle se till att hon efterlevde detta. Ha! När jag påminde henne här om dagen då tittade hon på mig som om det var jag som hade kommit med den dumma iden. Så hur Era gör i starten det vet …. ???? Men Josefin jag tycker om dig ändå =)

  1. Stackars Maria! Det är inte lätt! Jag vill helst ha liggande för då slipper jag att hålla på kriteriet att han inte får hänga på frambenen. Men sitt borde vara det bästa. Egentligen. Jag hinner ändra på mig många gånger! 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s