Vart är mitt jävlaranamma???

Lovade att filma vår tisdagsträning. Vilket vi gjorde! Theresé ville att jag förklarade vad vi gått igenom på Jenny-kursen så vi körde ett utplock från dag 2. Det vi tittade lite närmre på var infostarter och jag visade henne banan som jag länkade till igår och jag ritade även upp den övningen som jag hade med mig till Jenny. Mitt mål är att träna upp Eras självständighet så pass mycket att han klarar av att göra dessa starter. Skönt att ha något att träna på! 🙄 Längtar så mycket till att vi kan träna ute för stolparna satte käpparna i hjulet vid flertalet gånger . . .

Vi tittade även på det nya sättet att ta ett staket. Det där som jag kände var svårt att beskriva? Det var tydligen även svårt att få en bra bild av det när man filmade. Det jag gör är att skicka Era på ett runt. När han rundat hinderstödet ska jag dra min arm bakåt och öppna upp med axlarna. Fördelen med denna variant är att den får en att vara mer ledig i kroppen och framför hunden på grund av att man inte låser sig med ”nya handen”. Tror att denna variant även fungerar vid en threadle!

Jag efterlyser mitt jävlaranamma!!! Ikväll avslutade Era och jag dagen med att följa med på en ridhusträning. Det var agilityklass 1 som stod på schemat. Dock inte för oss eftersom jag inte har jobbat något med balanshindrena. Vi gjorde allt däremellan istället. Vi klarade inte av göra det vi skulle vid första försöket – att nolla!!! Det gjorde att jag blev lite besviken. 😦 Istället för att tänka på vilka fina slalom han gjorde, vilka fina starter eller upplopp, hakar jag upp mig på att vi inte nollade denna bana vid vårt första försök. Det känns som att det är bra att vi har ytterligare 4 veckor på oss att träna. Hade ni frågot i förmiddags hade jag sagt att vi är överredo! 😉 Jag är så van vid att det går bra för Era och mig att jag tycks ha glömt bort alla de år som jag kämpat med Azlan. Och aldrig givit upp!!! Bara för att saker är enklare med Era får jag inte tappa mitt jävlaranamma! Gör det verkligen något om vi inte blir uppflyttade på första månadens 5 tävlingar? När jag känner mig säker på att vi blir uppflyttade till 3;an ganska fort (mindre än Azlan är kanske inte tillräckligt fort men nära 😛 )? Ett dåligt pass är inget att hänga läpp över. Inga underverk byggdes på nolltid! 😆

Tack för alla kommentarer! Och jag vet att ni har rätt! Det är så jag tänker men inte riktigt så jag känner. Jag tror att det bara är tävlingsnerver. Eftersom jag skaffat honom för att ha en chans att lyckas är jag rädd för att inte lyckas. Mitt sunda förnuft säger att jag inte behöver ha bråttom för som sagt, vi kommer att komma till klass 3 utan att harva för länge i de andra klasserna (så som jag gör med Azlan och Anni), så vi kommer att ha många år uppe i klass 3. Min känsla är dock inställd på att lyckas. Och rent teoretiskt ska det gå att göra på 6 lopp. Nu kommer verkligheten att se annorlunda ut. Jag vet det. Och jag förväntar mig det. Skulle vi gå upp i klasserna fort så kommer jag att ta en paus och fokusera all träning på balanshindrena och vallningen. Detta för att jag vet att man inte bör ha bråttom. Förr eller senare kommer vi dit jag vill. Men har man bara haft en Azlan att tävla i 3-4 år är det nog naturligt att vara rädd för att det kan bli senare än förr. Även om jag tror på att det händer förr än senare . . . 😉

5 reaktioner på ”Vart är mitt jävlaranamma???

 1. Ta det luuuuugnt! du har en bra hund och ni har en lååååång karriär framför er! Ibland är det faktiskt inte ens särskilt bra att komma upp i klasserna för fort!

  Nej, Signes päls blir inte tjockare, däremot har jag ju tagit bort alla grova täckhår så det är bara ull kvar, täckhåren hinner aldrig växa ut. Det gör att hon fryser som fan och dessutom blir blöt av minsta lilla regn numera. Pälsen är helt förstörd, förr var hon ju kolsvart, nu är hon ljusgrå, nästan vit… Men jag klarade inte trimpälsen, mina händer orkade inte. Det är precis att jag orkar klippa med maskinen… (och så köper jag en pälshund till? Jag är inte klok…)

 2. Ser att Åsa precis kommenterat samma sak som jag tänkte – Era är ju jätteduktig! Varför ha så bråttom att klassa upp dig? Du kommer ju tälva klass 3 i hundra år sen iallafall, så ha kul och inte för bråttom i klass 1 och 2 det tjänar man på i längden med att man får hundar med bättre fart och attityd och självsäkerhet istället för att börja bromsa och hålla i som man får göra alldeles för mycket i klass tre mellan varven…

  Det är ju ingen riska att ni kommer fastna i klass 1/2 så jag ser det bara som positivt att man är kvar där i ett år. För egen del hoppas jag att Immer kommer få roa sig med att springa fort rakt fram en tävlingssäsong iallafall innan det blir dags att försöka klå de rutinerade klass 3 ekipagen!

 3. Hedvig

  Varför vill du absolut bli uppflyttad de första 5 tävlingarna? Det finns ju inte nån direkt vinnng med det? Många unga hundar som kommer upp snabbt får ju problem och hamnar långt ner i resultatlistorna i trean för att de inte hunnit mogna. Jag tänker att det inte är fel om Monster och jag är ettan den här säsongen, att vi får jobba ihop oss och att Monster får mogna och hitta linjer i banorna och hindersug på egen hand innan alla hinder ska tas från fel håll längre upp i klasserna.

 4. Precis som du säger, inget att hänga läpp över. Motgångar kommer, du får se det som börsen, den kommer upp och ner men över tid går den uppåt.

  Jag tror på er, men ni får inte klättra för fort, då hinner vi ju aldrig tävla tillsammans 🙂

 5. Med unga hundar går det ju alltid upp och ner ibland. Ni är ju superduktiga och kommer ha så många säsonger i trean! Själv börjar jag bli lite smått orolig om vi kommer hinna bli startklara till 22/6….så mycket kvar att träna på…

  Visst är det lätt att i tanken förvänta sig mer av hund nr 2, men med Sky har jag fått dra i handbromsen i det mesta då jag upptäckt att hon inte är mogen för ”mina planer” än, fast nu kommer det mer och mer. Sen tror jag att jag har tänkt om, med Takida ville jag bara plocka pinnar, med Sky vill jag känna en säkerhet och en samkördhet först och främst, och för det behövs tid. Och den här mastodont-vintern har ju inte hjälpt till där…men nu hoppas jag att våren sätter fart på allvar!! Vill oxå ha bara gräsmattor!!

  Tack för att du la ut film från Jenny-kursen, övningarna är avritade och väntar på att få tränas! 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s