Säsongen är slut!!! Då passar det bra med en nystart.

Häromdagen började jag med att plocka in alla agilityhinder. I ett hörn bland vedträn kommer allt att stå nu när jag flyttar. Och redan när balanshindren är borta ser planen tom ut. En tydlig signal om att agilitysäsongen är slut för i år. Men precis som Era avslutar Gavi sin säsong på topp! Fem agilitylopp som i det stora hela ger en bra sammanfattning av Gavis säsong i klass 2 – vi har börjat köra ihop oss på dessa svårigheter och är redo för klass 3!

Igår var sista chansen att uppfylla säsongens sista mål med Gavi. Vi fixade det inte. Den där uppflytten till klass 3 som jag hade hoppats på i år. För dåligt med nötande på RC i bana har orsakat många femmor denna säsong. Om man bortser från den nödvändiga träffen på balansen har ju Gavi haft 4 nollor av 5 bara de senaste loppen. Jag går numera banvandring och känner mig säker på att Gavi kan de alternativ jag tänkt mig. Oavsett om det är klass 2 eller 3 jag går. Om inte om fanns. 

Jag kommer inte att ge upp RC. Men vinterns projekt är att träna in ett stopp att ta till under de perioder då jag av olika anledningar inte kan nöta på RC. Gavi är för känslig för nya situationer så fram tills jag kommit igång med nötningen igen på svåra saker och då gärna med ett par extra ögon, blir det ett stopp. Och när jag ändå kommer att träna in 2av2på blir det bra att överföra det beteendet på gungan med. Det fungerar inte att enbart ha bangleken på honom. Vid flera tillfällen lyckas han inte utföra gungan tillräckligt tillfredsställande då han saktar in halvvägs för att vänta att den ska slå ner. Det känns just nu som att det är det enda negativa vi tar med oss efter denna säsong. Handlingen kan bli tajtare men vi är på god väg dit!

Trots att jag tänkt att agilityvilan skulle börja den här veckan tror jag att jag måste utnyttja det fina vädret och att jag har en plan precis utanför dörren en sista vecka. För om exakt två veckor så börjar jag det nya jobbet i en Willys Hemma-butik och den officiella flytten måste ske. Det kommer att bli spännande att åter igen byta arbetsplats! Den här gången väntar nya uppgifter på mig även om allt kommer att vara välbekant då det är samma bolag. Det är både positivt och negativt. Jag har ju sparat och hållt hårt i mina semesterdagar det här året eftersom jag visste att jag skulle byta jobb. Nu får jag vänta lite längre på att gynnas av det beslutet! 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s