2,5 veckor av ren kärlek!

Det har hänt så mycket den här andra veckan i valparnas liv. I valplådan och på SKK!

Valparna växer och frodas som om de inte gör något annat än äter. Hane S väger 1,4 kg och tik 3 väger minst med sina 1,2 kg. Allas ögon är öppna och de har därför börjat upptäcka varandra och oss. Hörseln är det några som utvecklat mer än andra men det dröjer ett par veckor innan både synen och hörseln är som en vuxen hund. Men när de reagerar på att jag kommer med att vakna, och någon har till och med välkomnat mig med svansvift, då känns det fullt tillräckligt! Om jag kunde skulle jag nog vara i valplådan hela tiden för minsta lilla steg i utvecklingen går så fort!!!

Nästa roliga är att SKK-gänget har kommit tillbaka från semestern så nu har jag fått fakturan för kennelnamnet och en handläggare för registreringen. Det finns självklart fortfarande en chans att det dyker upp ett VP senare än det sista inplanerade som finns i år, men om inte, så kommer jag att sikta på nästa års första inplanerade som ligger i början av april. Och att redan nu ha en handläggare som hanterar denna typ av ärenden känns så betryggande. Jag har fått klara direktiv på hur jag ska gå tillväga – sen är det bara att hoppas på att även min registreringsansökan följer den norm jag läst i de senaste protokollen för dessa ärenden. Sen hoppas jag innerligt att vi hittar en nyckel till den dörr vi har i den nya lägenheten för kommande löp så att jag aldrig mer behöver hamna i samma sits!

Fast just nu kan jag ärligt säga att jag är glad för att jag tog beslutet att behålla valparna. Det är så fascinerande!!! Jag funderar på deras personligheter och om det som skiljer dem nu kommer att fortsätta göra det i framtiden. Även om personligheterna inte utvecklas än så finns det till exempel ingen tvekan om att den svarta stora hanen är först med allt, och den som håller igång längst av dem alla. Om jag hade tänkt behålla en hane undrar jag om den lilla hanen under de återstående veckorna kommer att passera den nivå som hane S är på nu. Det är ju så mycket som kan hända framöver! Av tikarna är två något mer aktiva och framåt än den tredje som är rätt så nöjd med att äta och sova. Det beteendet kommer ju väldigt snart att vara borta! Vilket det redan är så fort jag tänker ta kort.

Förutom det spännande med deras personligheter har ju det här med att få trefärgade valpar visat sig vara en rolig bonus. Självklart spelar det ingen roll om hur en bc ser ut – så länge de är bra i fårhagen. Fast jag föredrar nog att deras kroppar har funktionella proportioner för att klara av ett helt liv med hårt arbete och allra helst vill jag ha knutna tassar då jag i mitt ovetenskapliga huvud tror att knutna tassar lämpar sig bättre för hårt arbete än plattare tassar. Och även om personligheten är viktigast – låt oss vara ärliga – vem väljer inte den valpen som man utseendemässigt fallit för om man har flera likvärdiga att välja mellan? Mentalitet, vallning och hälsa kommer alltid före – men åh så fint det är med trefärgat! Och nu visar ju dessutom valparna, tikarna framför allt, bli ganska oranga som fröken Min. Hur bedårande är inte det??? Sadelteckningen som Min har kommer inte fören senare (vet inte exakt hur sent) men jag har hört från säker källa att om de visar så här mycket färg nu, kommer säkerligen tikarna att få sadelteckning. Ja, ja – viktigast är ändå att de blir allt det där andra som jag har förhoppning om. Så pass mycket att det är klart att jag inte kan lämna ifrån mig en. Inte ens på foder! Det här med grundträning är ju så roligt. Inte bara på agilityplan utan även i fårhagen! Och jag är så nyfiken på hur dessa individer kan utvecklas i fårhagen om de får en chans! Bäst att leta lite fler platser som jag kan få valla på eller ska jag kanske skaffa mig några ankor? Tänker att de är något lättare att ha när man är själv än får. Och billigare i drift! I vilket fall så kan jag inte på så kort tid som 8 veckor skiljas från dem alla. Vi får se hur det blir lite längre fram. Just nu när Era inte är hemma kan jag lika gärna fylla den platsen, eller hur?

Bilder på Min som valp.

Och som vuxen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s