Era

20150407_132137511_iOS

 GK VALLH PR SvAgCh(hopp) SHEEPCHASER´S ERA

Född: 091018
Färg: Trefärgad
Storlek: ca 53 cm, ca 19 kg
Mor: Sheepchaser´s Aimee
Far: Taddymoor Joe
Hälsa: Ögon u.a. 12 veckor, HD D, Dubbelsidig keratit
MH: Känd mental status
Vallning: Godkänt VP
Agility: Hopp 3 – 2 SM-pinnar 2015
Agility 3 – 1 SM-pinnar 2015

Efter ett mycket tungt år bestämde jag för att skaffa mig den där hunden som ska ta mig så mycket längre än Azlan haft kapacitet till att göra. Valet av rasen border collie kändes självklart och efter lite letande hittade jag kenneln Sheepchaser´s i Blekinge. Egentligen var jag ute efter en tik men då det enbart föddes en tik i kullen men däremot 6 hanar kändes det viktigare att få en träningskamrat än att fixera sig vid könet. Redan vid första besöket charmades jag av killen med mest vitt i huvudet. Och jag är väldigt tacksam över att det blev just han som fick följa med mig hem vid 8 veckors ålder!

Efter att ha haft två pinschrar var det ganska lyxigt att ha en Era som valp. Man förgyller självklart valptiden när den passerast och kan ses tillbaka på men Era har varit följsam och lugn under hela uppväxttiden. En liten tjuren Ferdinand som fått följa med på agilitytävlingar och andra sociala aktiviteter nästan på en gång. Allt för att förbereda honom för framtiden. En framtid som främst kommer att ägnas åt agility. Tävlingsgrenen som border collies tycks ha en naturlig fallenhet för. Eller i alla fall en kroppskonstruktion som gör dem både snabba och smidiga, vilket nästan är grundkraven för att lyckas i den hårda konkurrensen som existerar i dagens agility. Tydligen stämmer det även att border collies är smarta vilket visar sig när vi tränar. Det har inte varit svårt att få honom arbetsglad och numera tycks det inte finnas ett slut på arbetslusten.

Era är den gosigaste hunden jag känt! Nästan varje morgon börjar med en mycket lång kelstund och sedan följer nästan hela dagen i samma anda. Jag har inte märkt av några direkta rädslor hos honom men däremot är han väldigt försiktig. Och i den andan flyr han hellre först ifrån något innan han tar reda på vad det är för något. Bättre fly än illa fäkta är Eras motto. Vilket egentligen inte är att vara rädd – utan förnuftig! Dock har detta blivit bättre på äldre dar. Unghundens överdrifter är inte lika tydliga även om vallhundens är det!

Vallningen är ett nytt inslag i mitt liv sedan Era flyttade in hos oss. Och jag är så tacksam för det! Att göra något som hunden är född till är näst intill magiskt. Förutom att njuta av min hunds naturliga förmågor i fårhagen trivs jag med dessa ulltussar och allt de för med sig. Mina förhoppningar är att snart äga egna får så att vi kan ta tag i vallningen ordentligt och kontinuerligt. Vill gärna komma ut på tävlingsbanorna även i denna gren!

SONY DSC

IMG_1968

20121018-010732.jpg

IMG_3688

slalomera

vattenera

Annonser