GAVI

GK VALLH PR
SE AgCh
SE Ag(Hopp)Ch SHEEPCHASER´S GAVI

Kallas: Gavi
Född:
130210
Färg: Trefärgad
Storlek: ca 52, ca 19 kg
Mor: Skogsvallarens Queenie
Far: Jack (Eva Eriksson)
Hälsa:  HD A, armbågar UA,
Ögonlyst juli -18 UA,
CEA-carrier (DNA)
Vallning: Godkänt VP, IK1
Agility: Agility 3 och Hopp 3
SM-guld 2018 med Hejjaklacken
Åres lag 2017 med Hejjaklacken

Tävlar i laget Hejjaklacken.

 

IMG_3715

Att få möjlighet att träna och tävla två hundar med samma grundträning var upphovet till att hund nr 3 flyttade hem till mig. Av flera anledningar valde jag samma kennel som Era kommer ifrån och det är jag väldigt nöjd med. Gavi har samma mamma som bonushunden Ix vilket känns väldigt lovande då jag gillade honom så mycket. Dessutom blir Era morbror till valpen då Taddymoor Joe även är pappa till Queenie. Från mammas sida har Gavi fått ett starkt kännetecken – han visar tungan! Mamma, mormor, moster och brorsan är bara ett få av de som har tungspetsen ute i olika känslolägen. Gavi har det oftast när han tänker!

Till utseendet påminner Gavi en hel del om Era. Fast han har allt på motsatt sida. Sin bläs och sin bruna framtass. En del tog fel på dem i början men allt eftersom ställde sig Gavis öron och det är en fingervisning för dem som inte klarar av att skilja dem genom deras personlighet. För där finns inte många gemensamma nämnare! Era är som tjuren Ferdinand så länge agility inte står på schemat. Gavi är som en Duracellkanin som aldrig slutar att gå, men tack och lov ändå utan stress, och än så länge klarar han av att vara lugn som en filbunke runt agilityplanen. Som tur var inte på! Gavi har inga rädslor och är näst intill översocial. Det finns ingen som jag litar så starkt på när det kommer till kontakt med människor och konstiga situationer!

I fårhagen är Gavi helt underbar! Med inställningen att alltid vilja göra rätt har det varit enkelt att träna honom och han är lyhörd som få. Jag kanske inte har tillräckligt med tävlingserfarenhet men något säger mig ändå att Gavi inte direkt har några svagheter som vallhund. Två stora fördelar har han och det är hans utgångar och drivningarna. Den hunden kan gå kors och tvärs utan att bry sig om mig och flyttar djuren så långt ögat når. Sedan behöver han säkert träna på många saker som de bara får av erfarenhet med tanke på att det ändå inte är svåra djur han fått valla på men som tävlingshund borde han vara rena drömmen. Så målet har alltid varit  att försöka komma ut på fler IK1 och även att göra ett nöt-VP då Gavi gärna flyttat på de oinvallade mjölkdjuren vi hade utanför vår agilityplan i Högalid. Det är det svåra dilemmat att få tiden att räcka till.

Folk charmas oftast av Era. Han är en riktig pärla! Men för mig har Gavi tagit sig in på första plats med en smäll. Han är så intensiv, helt underbar och har så mycket personlighet! Knasig, charmig, mysig, busig, arbetsglad, energisk, påhittig. Ja, kärt barn har många egenskaper! Jag bara hoppas och ber att han kommer att hålla sig frisk så att han kan uppfylla mina förväntningar!

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s