Gavi

 Sheepchaser's Gavi

GK VALLH PR SHEEPCHASER´S GAVI

Kallas: Gavi
Född:
130210
Färg: Trefärgad
Storlek: ca 52, ca 18 kg
Mor: Skogsvallarens Queenie
Far: Jack
Hälsa:  HD A, armbågar UA
Ögon CEA-carrier (DNA)
Vallning: Godkänt VP, IK1
Agility: Ag 2 – 0 pinnar
Hopp 2 – 2 pinnar

Att få möjlighet att träna och tävla två hundar med samma grundträning var upphovet till att hund nr 3 flyttade hem till mig. Av flera anledningar valde jag samma kennel som Era kommer ifrån och det är jag väldigt nöjd med. Gavi har samma mamma som Ix vilket känns väldigt lovande då jag gillar honom så mycket. Dessutom blir Era morbror till valpen då Taddymoor Joe även är pappa till Queenie. Från mammas sida har Gavi fått ett starkt kännetecken – han visar tungan! Mamma, mormor, moster och brorsan är bara ett få av de som har tungspetsen ute i olika känslolägen. Gavi har det oftast när han tänker!

Till utseendet påminner Gavi en hel del om Era. Fast han har allt på motsatt sida. Sin bläs och sin bruna framtass. En del tog fel på dem i början men allt eftersom ställde sig Gavis öron och det är en fingervisning för dem som inte klarar av att skilja dem genom deras personlighet. För där finns inte många gemensamma nämnare! Era är som tjuren Ferdinand så länge agility inte står på schemat. Gavi är som en Duracellkanin som aldrig slutar att gå, men tack och lov ändå utan stress, och än så länge klarar han av att vara lugn som en filbunke runt agilityplanen. Som tur var inte på!

För tillfället tycker jag att Gavi är lika uppfinningsrik som Azlan och i en hel del mån lika självständig. Border collien i honom gör honom dock lyhörd och samarbetsvillig! Än så länge har vi börjat med grunder i agilityn och det känns mycket lovande och spännande att träna en helt ny individ med så mycket motor under huven. Mina förhoppningar är självklart att Gavi ska bli minst lika duktig som Era ute på banan men med fördelen av en matte som har lite bättre koll på att köra en Ferrari! Gavi visar upp riktigt fina sidor bland fåren. Förhoppningarna är att jag ska kunna förvalta dem betydligt bättre än jag har gjort med Eras. Planerna är att fortsätta tävla vallning och se hur långt vi kan ta oss.

Folk charmas oftast av Era. Han är en riktig pärla! Men för mig har Gavi tagit sig in på första plats med en smäll. Han är så intensiv, helt underbar och har så mycket personlighet! Knasig, charmig, mysig, busig, arbetsglad, energisk, påhittig. Ja, kärt barn har många egenskaper! Jag bara hoppas och ber att han kommer att hålla sig frisk så att han kan uppfylla mina förväntningar!

20130321-214825.jpg

DSC_0516

20131016-204749.jpg

  IMG_7778[1]

IMG_8317[1]

gavivallar2

gavivallar1

fingavi

knasgavi

slalomgavi

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s